WAAROM IN CONTACT STAAN MET JOUW ‘SEXUAL ESSENCE’ BELANGRIJK IS

Facebook
Twitter
LinkedIn

Juist als je die relatie wilt! En waarom dit niet iets te maken heeft met sex, maar wel met aantrekkingskracht, liefde, intimiteit en relaties!

Je hoort mij vaker praten over vrouwelijke (feminine) en mannelijke (masculine) energie, wat niet betekent ‘man’ en ‘vrouw’. Het zijn universele energieën/krachten, die zowel in mannen en vrouwen aanwezig zijn. Maar wil je die aantrekkingskracht, die flow, die energie voelen met iemand? Wees je dan bewust dat dit alleen ontstaat tussen masculine energie en feminiene energie: de polen trekken elkaar aan! Net zoals een magneet werkt. Zijn beide polen hetzelfde dan is er geen aantrekking.

Als een persoon, man of vrouw, heb je beide energieën aanwezig in jou. Maar je hebt altijd een voorkeur; een energie waarbij je het meest in verbinding bent met jezelf. Waar je ‘thuis’ komt en die je richting geeft. Bij het kiezen van jouw ‘sexual essence’ – de energie die het meest bij je past – kies je ook wat je wilt aantrekken. Namelijk: het tegenovergestelde! Dan zal er polariteit zijn. Aantrekking. Fireworks!

Is jouw ‘sexual essence’ meer feminine dan is hetgeen je in het leven wilt ervaren altijd gebaseerd op Liefde. Is jouw ‘sexual essence’ meer masculine dan is Vrijheid waar je in het leven naar op zoek zal gaan. Beide polen hebben dus een ander doel. De Feminine kracht is zorgzaam, liefdevol, zacht en emotioneel. De masculine kracht is doel gericht, ‘get things done’ mentaliteit, geeft richting en praktisch.

Misschien krijg je met de voorbeelden van hierboven al een idee welke energie jouw voorkeur heeft, maar herken jij jezelf ook in de andere pool. Het kan zijn dat je door je werk veel in je masculine energie zit, maar jouw ‘sexual essence’ eigenlijk feminine is. Je gebruikt je masculine energie dus om dingen voor elkaar te krijgen en je werk goed te doen, maar schakel je terug naar jouw daadwerkelijke ‘sexual essence’? Of blijf je de rest van de dag ook in je masculine energie? Masculine trekt feminine aan en stoot masculine af. In welke energie ben je als je op date gaat? Flow je of ben je doelgericht? En wat wil je aantrekken? Food for thought.

Wil jij meer zelfliefde, vertrouwen en vaker loskomen van je gedachten? Bekijk dan mijn coachingtrajecten.

Gerelateerde artikelen

Aflevering 1 over angst

In deze podcast alles over de emotie angst. Een emotie volgt na het volgen, dan wel serieus nemen van een gedachte. Elke

GRENZEN AANGEVEN

Een onderwerp waar veel vragen over komen, wat ik volledig begrijp, want voor mij is dit ook een behoorlijke zoektocht (geweest). Tegenwoordig

ONZEKERHEID deel 1

Wat is het precies? En waarom doen we altijd alsof we ‘t niet zijn? We schamen ons voor ‘onzeker zijn’, maar je

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van Noes

Schrijf je in voor maandelijks ‘Nieuws van Noes’