WAT IS JOUW KRACHT?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Daar waar je grootste angst ligt, ligt ook je kracht. Wil je jouw volste potentieel leven dan is de kans groot dat je eerst stuit op je grootste angst. Want in het licht staan is op de één of andere manier het meest angstige dat er is. En ik leg je uit waarom. (En wat te doen!)

Bij in het licht staan kom je het sterven van het ego tegen. – je bent liever de kunstenaar die niemand kent, dan de kunstenaar wiens werk niet mooi gevonden wordt – En dat is spannend, want het voelt onbekend terrein. Daarnaast kom je eigenschappen tegen die er jaren niet mochten zijn. Juist waar we uniek in zijn, onderdrukken we vaak, omdat we ons ‘anders’ hebben gevoeld over deze stukken in ons zelf. Als dit dan ook werd miskend door je opvoeders, dan is het niet gek dat je ‘bang’ bent voor deze stukken van jeZelf.

Herken je dit? Dat je voelt dat er dingen in jou zijn die staan te trappelen vrij te komen? Maar dat je angst hebt over hoe het eruit zal komen? Daar ligt dus je potentie! Het leuke is: het leven gaat je dit spiegelen, dus je hoeft er niet naar op zoek. Blijf enkel waakzaam voor de spiegeling, door bewust te zijn van je belemmerende overtuigingen hierover. Hoe minder belemmerende gedachten – “ik kan dit niet, ik weet niet hoe” – hoe meer helder jouw geest en hoe beter het zichtbaar wordt :-).

Met andere woorden: hoe je jouw volste potentie mag leven weet ik niet en jij ook niet. Dat mag je aan het leven over laten. Wanneer je op zoek gaat zal de onrust juist blijven en is dat niet precies waar we juist van willen loskomen? Onrust is er, omdat dat wat we zijn er niet mag zijn. Het gaat om de heelheid voelen en zien in jezelf, dan ligt je grootste kracht recht voor je neus. Stel jezelf vragen: voor welk stuk in mezelf ben ik bang en wijs ik af? En kan ik langzaam ook dit als onderdeel van mezelf beschouwen, zodat alles waar ik naar verlang mag worden ervaren! —> Heelheid, acceptatie, rust, eenheid en liefde.

Wil jij meer zelfliefde, vertrouwen en vaker loskomen van je gedachten? Bekijk dan mijn coachingtrajecten.

Gerelateerde artikelen

ONZEKERHEID deel 2

Een aantal posts geleden sprak ik er nog over: onzekerheid. Een gevoel dat we allemaal kennen, maar wat we nog heel vaak

IK DOE HET NIET GOED

Een gedachte die iedereen kent, die voortkomt uit het ego. Zodat je beter (sterker) wordt. Vanuit de evolutie gezien zorgt het ego

VERDRIET VS VERDRIET

Hoe vaak neem je echt tijd voor wat je voelt en de ruimte om verdrietig te zijn? En is verdrietig zijn lijden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van Noes

Schrijf je in voor maandelijks ‘Nieuws van Noes’