WAT JE ZIET IN DE ‘DE ANDER’ ZEGT IETS OVER JOU

Facebook
Twitter
LinkedIn

Het blijft een gek fenomeen; de ander. We zijn er dol op, irriteren ons, worden er blij van, maar ook verdrietig. Hoe graag we ook willen geloven dat ‘de ander’ de oorzaak is van onze pijn, het brengt je geen stap verder en dit is waarom.

De ander – in welke vorm dan ook – is een reflectie van jou. De ander bestaat namelijk alleen in jouw geest. Zoals jij de ander ziet, zegt alles over jouw denken. Jij beslist wat je wilt zien in de ander. Wat jij ziet is geen universele waarheid, jij hebt geen gelijk, het is jouw waarheid, jij bepaalt wat je wilt zien. Dit geldt ook als anderen om jou heen hetzelfde ‘zien’. Dan is er nog steeds geen waarheid. Je hebt alleen steun gevonden – geen bewijs – en daarmee sta je jezelf toe zo te mogen denken.

Maar het zien van negativiteit in de ander geeft jezelf eigenlijk alleen maar stress: irritatie, boosheid, verwarring, afwijzing, verdriet. Toch doen we het. Toch wijzen we liever de vinger naar iets buiten onszelf. Zonde! Want jouw gedachten over de ander vertellen je zóveel over wat er in jou nog niet vrij is. Wil je (spiritueel) groeien? Breng de aandacht naar jezelf!

Wat wijs je vaak af in de ander? Wat vind je (s)dom, irritant of frustrerend? Precies deze zaken zeggen over jou wat jij van jezelf (nog) niet mag doen of niet mag zijn. Het is precies wat jij afwijst in jezelf. Irriteer je je aan een vriendin die altijd voor zichzelf kiest? Dan is dát wat je afwijst: voor jezelf kiezen. Jij vindt dat je dit niet mag doen, jij vindt dat je er altijd eerst voor een ander moet zijn. Dat kan en dat mag. Maar respecteer dan ook de ander met zijn/haar keuzes. Irriteert het je? Dan maak je nog niet de juiste keuzes voor jezelf! Keer de blik naar binnen en maak jezelf vrij door jezelf toe te staan écht te doen wat je zou willen.

Wil jij meer zelfliefde, vertrouwen en vaker loskomen van je gedachten? Bekijk dan mijn coachingtrajecten.

Gerelateerde artikelen

IK MOET STERK ZIJN

Één van de meest besproken gedachten van deze week: de overtuiging dat we sterk moeten zijn. Veel overtuigingen ontstaan, omdat we een

ONZEKERHEID deel 2

Een aantal posts geleden sprak ik er nog over: onzekerheid. Een gevoel dat we allemaal kennen, maar wat we nog heel vaak

MIJN MOEITELOZE ZELF

Wie of wat ben je wanneer je gewoon zou zijn? Zonder ook maar één regel na te leven vanuit de opgelegde geest?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van Noes

Schrijf je in voor maandelijks ‘Nieuws van Noes’