IK BEN/WORD VERLATEN

Facebook
Twitter
LinkedIn

Een hardnekkige gedachte en bij velen van ons aanwezig. De angst om verlaten te worden wordt waarheid door de gedachte die je gelooft: ik ben/word verlaten. De gedachte ontstond toen je op ‘n moment hebt geloofd dat je ook daadwerkelijk verlaten bent. De vraag is: is het waar? Kan je überhaupt worden verlaten door een ander?

Wat gebeurt er wanneer je de gedachte gelooft: ik ben verlaten. De emoties die volgen: eenzaamheid, onzeker, het niet waard voelen, alleen. Het gedrag dat hieruit voortkomt is bevestiging willen krijgen (van buitenaf/anderen). Alles eraan doen om je waardig te voelen. Waarbij je je dus afhankelijk opstelt naar ‘de ander’. Je legt als het ware je geluk in handen van ‘de ander’ ofwel iets buiten jezelf. Het is een verantwoordelijkheid die de ander (onbewust) voelt en nooit kan dragen. Hij/zij voelt geen vertrouwen in jou als partner, maar bedoelt hier eigenlijk mee dat het niet verantwoordelijk wil zijn voor jouw geluk.

De angst om verlaten te worden wordt waarheid wanneer je handelt vanuit deze angst. Je belandt in je eigen vicieuze cirkel waarin je gedachte constant bevestigd wordt. How to break through?

ONDERZOEK JE DENKEN! “Ik ben verlaten”, is het waar? Ben je verlaten toen je vader besloot weg te gaan? Ben je verlaten toen je partner het uitmaakte? Kan je absoluut weten dat dit waar is? Sluit je ogen en stel jezelf deze vraag. Hoe reageer je wanneer je dit gelooft? Als ‘pleaser’ in de hoop dat niemand je ooit meer verlaat of ‘superieur’, omdat je het vanaf nu allemaal wel alleen kan.

Dit gedrag is jouw strategie en het enige wat je dan doet is JEZELF VERLATEN. Je ware zelf, je core. Je verliest de verbinding met wie jij diep van binnen bent. Je stapt af van je kernwaarden, je manipuleert, je bent met je denken constant bij de ander of bij het verkrijgen van bevestiging. En elke keer als je dit doet laat je jezelf in de steek.

Er is no-way dat iemand jou kan verlaten. Iemand vertrekt en doet dit om een reden die logisch lijkt in dat moment. Niet omdat het weg wil bij jou, maar omdat het niet wilt blijven ten koste van alles. Jij verlaat jou, zodra je niet eerlijk blijft aan jezelf (zijn).

Wil jij meer zelfliefde, vertrouwen en vaker loskomen van je gedachten? Bekijk dan mijn coachingtrajecten.

Gerelateerde artikelen

ACCEPTATIE

Alles valt en staat met acceptatie. Nog véél meer dan je denkt. Toch lijkt het alsof we niet durven te accepteren, alsof

OUDER WORDEN

Het allerfijnste aan ouder worden: meer in acceptatie komen met mezelf. Tenminste, dat geldt voor mij. Gedachten en de daarbij behorende zaken

VECHTEN MET DE REALITEIT

Het is misschien wel mijn meest uitgesproken stukje tekst – mensen die me kennen beamen dit gelijk 😆 – maar dat is

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van Noes

Schrijf je in voor maandelijks ‘Nieuws van Noes’