LOSLATEN

Facebook
Twitter
LinkedIn

Hoe vaak we dit wel niet tegen onszelf zeggen: “ja.. ik moet dat écht loslaten”. Begrijpelijk, omdat je voelt dat hetgeen je veel stress oplevert en je maar weinig dient. Echter zijn we niet in staat los te laten, als het er nog is. Want precies dan heeft het nog een reden om er te zijn. Het kan dus alleen jou loslaten, op het moment dat jij er klaar voor bent. Toch kan je jezelf wel helpen je klaar te maken!

Een gedachte geloof je altijd omdat deze je ook iets oplevert. Toch geven veel gedachten ook stress. De vraag is of het één soms nog opweegt tegen het ander. Bijv. de gedachte: ik ben niet leuk genoeg. Geloven dat je niet leuk genoeg bent geeft een gevoel van onzekerheid, wat we als niet prettig ervaren. Om nu te weten wat de gedachte je oplevert kan je jezelf het volgende vragen: wat vrees ik dat er zou kunnen gebeuren als ik deze gedachte niet meer zou kunnen geloven?

Achter elke gedachte zit een angst om ‘m niet meer te geloven, anders geloofde je ‘m niet! Probeer je angst te achterhalen en ontdek wat je spannend vindt! Dit kan zijn: dan houdt niks me meer tegen om in het licht te staan. Of dan moet ik uit mijn comfortzone. Of dan stap ik de onwetendheid in. Of dan is er kans op conflict. Of dan moet ik verantwoordelijkheid nemen. Allemaal angsten die je – als je er bewust van wordt – misschien best bereid bent aan te gaan. Zet je die stappen? Dan zal de gedachte jou loslaten, want dan ben je er klaar voor.

Wil jij meer zelfliefde, vertrouwen en vaker loskomen van je gedachten? Bekijk dan mijn coachingtrajecten.

Gerelateerde artikelen

AFWIJZING

Een gevoel dat we allemaal kennen, maar wat enkel door jezelf veroorzaakt wordt. Er is op geen enkele manier mogelijk dat de

IK BEN/WORD VERLATEN

Een hardnekkige gedachte en bij velen van ons aanwezig. De angst om verlaten te worden wordt waarheid door de gedachte die je

HET VERSCHIL TUSSEN WETEN EN GELOVEN

Tussen cognitief en meditatief, tussen begrijpen en realiseren. Het lijkt een dunne lijn, maar het is een wereld van verschil. Hoe kun

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuws van Noes

Schrijf je in voor maandelijks ‘Nieuws van Noes’